1338455065262We leven in een digitaal tijdperk en dat betekent dat een deel van onze banen zich langzaam maar zeker steeds meer in de digitale wereld gaan afspelen.

Hiertoe behoren ook app ontwikkelaars voor bijvoorbeeld iOS en Android smartphones. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, en de applicaties die daar op draaien moeten natuurlijk door iemand worden bedachte en gemaakt.

Een van de redenen dat app development zo populair is geworden komt deels door de vrijheid van het internet. Ga een minuut of 5 Googelen op app development en je wordt al gauw overladen door (gratis) online cursussen die je alle fijne kneepjes van het vak bijleren.

Kortom, iedereen kan snel en met wat inspanning leren om binnen een paar weken uitstekende apps te maken voor bijvoorbeeld de iPhone. Het enige wat je dan nog nodig hebt is je creativiteit!

Waarom app development?

De enorme groei van mobiele platformen en websites die apps ondersteunen zorgt voor een hoop interessante mogelijkheden voor ontwikkelaars. Maar wat zijn nou precies de feiten en cijfers achter deze zogenaamde App Economy? Hoeveel geld kun je verdienen met het ontwikkelen van applicaties en welke platformen zijn het meest profitabel?

De Infographic hieronder – gemaakt door Wix – laat precies zien waarom het juist nu een interessante tijd is om in de app development wereld te duiken.

hoi

 

Tags: , ,