De nieuwste data van onderzoeksbureau Kanter World Panel is binnen en de cijfers liegen er niet om. Niet lang de release van de iPhone 6 – de laatste generatie van Apple’s mobiele vlaggenschip – is het marktaandeel van de Amerikaanse gigant in verschillende regio’s over de hele wereld gestegen vanwege de ongekende populariteit van de iPhone.

De cijfers laten zien dat de trend die we in kwartaal 3 van 2014 zagen doorgaat in het voordeel van Apple. Grote markten zoals Amerika, Groot-Brittannië en China zien allen een stijging van iOS toestellen met respectievelijk 4%, 12% en 1%.

NXPDe constante groei van Apple is niet alleen te zien in de verkoopaantallen van smartphones en tablets maar ook in de Europese economie. Zo zijn er steeds meer Europese leveranciers, zoals NXP uit ons eigen Eindhoven, die nauw samenwerken met de Amerikaanse gigant.

Hoewel Android in bijna alle markten aan de top staat zien we in veel landen een kleine daling in martaandeel terwijl het aandeel van Apple langzaam maar zeker blijft stijgen. Dit valt te verklaren door de grote hoeveelheid keuze die consumenten hebben als het op smartphones en tablets aankomt.

Grote fabrikanten als Samsung, HTC, LG en Sony maken samen gebruik van Android voor hun toestellen terwijl Apple de enige is die iOS toestellen aanbied aan de consument.

In de data zien we ook Windows Phone terug, die net als Android, in veel markten moet inleveren aan populariteit. Zo wist het Microsoft aandeel in Italië te zakken van 16 naar 12 procent in nog geen 3 maanden tijd.

 

Tags: , ,